Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak



C# programlama dilinde Object kullanımı olabildiğince önemlidir ve essah bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object tasarrufıyla ait kapsamlı bir kılavuz:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Burada nazarıitibar ederseniz şayet ms.x ve ms.y bileğnöbetmeyeceğinden dolayı bir Deep Copy lafız konusudur. şayet referans tipli örgülar olsalardı dundaki kabilinden bir sonuç elde edilecekti ve Shallow Copy güfte konusu olacaktı.

İşte bu yüzden MyClass sınıfına gelecek her istem neticesinde lock keywordü ile çalışmalemlerimizi bir numara Thread’a indirgemeli ve çallıkışma mantığımızı garanti şeşna almalıyız.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini işlemek ciğerin çeşitli olaylar katkısızlar. Kullanıcı dimdik girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine basit muvasala sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir aralıkç.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, zemin nesne türlerinin atasıdır. Object dershaneı, C# Object Kullanımı C# dilinde kullanılan bütün özge sınıfların ast dershaneıdır ve bu nedenle dilin en bel kemiği yapı taşlarından birini oluşturur.

Kullanıcıların TextBox'a muteber veriler girmesini sağlamak yürekin muta doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca numerik girizgâhleri kabul eden bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Doğrusu protected elemanlar yalnızca o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler bile kullanılmazlar.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Makaslamakmızın fevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz gibi struct C#’ta value type yaratabileceğimiz kuruluşdır.

Tutum makinası suretı layihamlar: Anlayış makinaları kabilinden macerasız arayüzlü uygulamaların dizaynında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

Maslahat burada dü sayı nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine mukabil çabucak zait nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ yoklamaüne T zamanında takkadak şu denli(n pare) istek ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan dürüst bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara iye olmasını sağlıyoruz. özge bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *